Pomoc i kontakt
Schrack Seconet Polska Sp. z o.o.

ul.Adama Branckiego 15
02-972 Warszawa
+48 22 3300620
warszawa@schrack-seconet.pl

Pokaż wszystkie lokalizacje

Wsparcie dla naszych klientów

LINIA WSPARCIA TECHNICZNEGO
+48 22 2906829

Support international
Obsługa klienta Austria

Polityka prywatności

Zgodnie z ustawą RODO i niemiecka ustawą telekomunikacyjną TKG 2003

Stan na: Marzec 2019 r

 
1. Informacje ogólne

Dziękujemy za odwiedzenie naszej strony internetowej i zainteresowanie zakresem usług oferowanych przez Schrack Seconet AG. Ochrona Państwa danych osobowych ma dla nas szczególne znaczenie. Dlatego też przetwarzamy Państwa dane wyłącznie na podstawie przepisów ustawowych (RODO, TKG 2003). W niniejszej informacji o ochronie danych osobowych informujemy Państwa o najważniejszych aspektach przetwarzania danych w ramach naszej strony internetowej oraz o Państwa prawach.

2. Co to są dane osobowe?

Dane osobowe definiuje się jako wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej (tzw. „osoby, której dane dotyczą”).

3. Jakie dane są zbierane od odwiedzających i użytkowników naszej strony internetowej i jak są one przetwarzane?

Dane dostępowe podczas korzystania z naszej stronyinternetowej
Podczas odwiedzania naszej strony internetowej, Państwa przeglądarka wysyła dane techniczne, które są automatycznie rejestrowane przez nasz serwer internetowy (plik logowania serwera/log). Serwer internetowy jest obsługiwany w naszym imieniu w Unii Europejskiej przez hostera. Protokołowane dane to

  • rozpoznawanie przeglądarki;
  • data i godzina wywołania naszej strony internetowej;
  • adres IP, na który strona została dostarczona
  • adres strony internetowej, z której weszliście Państwo na naszą stronę oraz
  • strony internetowe, które odwiedzili Państwo w naszej witrynie.

Dziennik serwera używamy wyłącznie w celu zapewnienia prawidłowego działania serwera WWW (rozwiązywanie problemów, wyjaśnianie nadużyć, obrona przed próbami ataków). Tylko hoster ma dostęp do dziennika serwera, a dostęp nie jest możliwy bez konkretnego powodu. Logi serwera starsze niż 6 miesięcy będą usuwane automatycznie w każdym przypadku.

Nawiązywanie kontaktu
Jeżeli skontaktują się Państwo z nami za pomocą formularza na stronie internetowej lub pocztą elektroniczną, Państwa dane będą przechowywane przez sześć miesięcy w celu rozpatrzenia zapytania oraz w przypadku pytań uzupełniających. Nie będziemy przekazywać tych danych bez Państwa zgody.

Aplikacje na wolne stanowiska i aplikacje spontaniczne można składać za pośrednictwem naszego internetowego portalu ofert pracy. Prosimy o podanie tylko tych danych, które są nam potrzebne do świadczenia naszych usług.

Obszar logowania zapewnia klientom lub partnerom zewnętrzny dostęp do wybranych danych i programów. Podstawowym warunkiem było ustawienie i aktywowanie tego dostępy dla Ciebie.

Zastrzegamy sobie prawo do dalszego wykorzystywania i przechowywania wprowadzonych danych, jeśli istnieją zobowiązania prawne lub wymagają tego nakazy urzędowe lub sądowe.

Ciasteczka
Nasza strona korzysta z tzw. ciasteczek. Są to małe pliki tekstowe, które są zapisywane na urządzeniu końcowym za pomocą przeglądarki. Nie wyrządzają żadnych szkód.

Używamy plików cookie, aby ułatwić korzystanie z naszej strony internetowej i zaspokoić Państwa potrzeby oraz zoptymalizować naszą reklamę. Niektóre pliki cookie są przechowywane w urządzeniu końcowym do momentu ich usunięcia. Umożliwiają nam one rozpoznanie przeglądarki przy kolejnej wizycie u nas.

Jeśli odwiedzą Państwo naszą stronę po raz pierwszy, na naszej stronie pojawi się komunikat, w którym poprosimy o wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookie. Jeśli wyrażą Państwo zgodę, klikając na przycisk „Zgadzam się”, będziemy przechowywać pliki cookie na Państwa urządzeniu, a komunikat nie będzie wyświetlany ponownie przez cały okres przechowywania plików. Jeśli usuniecie Państwo pliki cookie, przy następnej wizycie na naszej stronie internetowej ponownie wyświetli się komunikat z prośbą o wyrażenie zgody.

Mają Państwo możliwość ustawienia swojej przeglądarki internetowej w taki sposób, aby pliki cookie nie były w ogóle zapisywane i/lub mogą Państwo w każdej chwili usunąć je za pomocą przeglądarki internetowej. Może to jednak prowadzić do ograniczenia funkcji lub przyjazności dla użytkownika naszej strony internetowej.

Narzędzie do analizy/oceny stron internetowych
Nasz serwis internetowy korzysta z funkcji usługi analizy internetowej Google Analytics, usługi analizy internetowej Google Inc, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Stany Zjednoczone („Google”). Jeśli zgodzili się Państwo na stosowanie plików cookie, Google Analytics będzie stosowała w tym celu pliki cookie, które umożliwiają analizę korzystania z witryny. Wygenerowane w ten sposób informacje są przekazywane na serwer dostawcy ("Google") w USA lub do innego kraju poza UE.

Poniższe informacje są przechowywane i analizowane przez Google Analytics: Adres IP (skrócony), przeglądarka, kraj, typ urządzenia, model urządzenia, dostawca usług, rozdzielczość ekranu, czas spędzony na stronie, język, system operacyjny, strony odwiedzane w serwisie.

Wynik jest udostępniany nam w formie anonimowej i wykorzystywany przez nas do optymalizacji naszej strony internetowej i naszych usług oraz jako podstawa do reklamy. Państwa adres IP jest zapisywany, ale aktywowaliśmy funkcję anonimizacji IP "_anonymizeIp()" oferowaną przez Google, dzięki czemu Google może przetwarzać adres IP tylko w skróconej formie. Oznacza to, że możliwa jest tylko przybliżona lokalizacja.

W każdej chwili można zapobiec gromadzeniu i przetwarzaniu danych przez Google: Poprzez zablokowanie plików cookie w przeglądarce internetowej lub poprzez pobranie i zainstalowanie wtyczki do przeglądarki dostarczonej przez Google: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Więcej informacji na temat Google Analytics można znaleźć w Warunkach użytkowania Google Analytics, polityce bezpieczeństwa i prywatności Google Analytics oraz Polityce prywatności Google.

Zewnętrzne rozwiązanie dla nagrywania filmów
Na stronie internetowej zintegrowane są filmy za pośrednictwem zewnętrznego dostawcy YouTube, LLC. W tym kontekście nie ustawiamy żadnych plików cookie, ale dostawca gromadzi je podczas odtwarzania filmu.

Więcej informacji o serwisie YouTube można znaleźć w Warunkach korzystania z serwisu YouTube oraz Polityce prywatności YouTube.

Sharing (Zewnętrzne rozwiązanie do udostępniania w sieciach społecznościowych)
W ramach witryny internetowej usługa AddToAny (520 Irving Street Suite 2 San Francisco, CA 94122 Stany Zjednoczone) jest wykorzystywana do udostępniania treści z oferty internetowej witryny w sieciach społecznościowych (tzw. udostępnianie). W trakcie korzystania z serwisu AddToAny tworzy pliki cookie, a Państwa adres IP jest zapisywany anonimowo - za pomocą funkcji anonimizacji IP oferowanej przez Google - dzięki czemu można tworzyć oceny, które jednak nie pozwalają na wyciąganie wniosków o poszczególnych osobach.

Dalsze informacje o AddToAny można znaleźć w  Warunkach korzystania z AddToAny oraz w polityce prywatnościAddToAny.

Newsletter
Mają Państwo możliwość zapisania się do naszego newslettera poprzez naszą stronę internetową. Na podstawie Państwa zgody na subskrypcję newslettera, wykorzystujemy Państwa dobrowolne dane osobowe (e-mail, tytuł, forma adresu, imię i nazwisko, język, firma, adres, numer telefonu) do wysyłania naszego newslettera.

Po zapisaniu się do newslettera wyślemy e-mail potwierdzający z linkiem do potwierdzenia subskrypcji.

W każdej chwili można anulować subskrypcję newslettera. Prosimy o przesłanie odwołania z tematem "UNSUBSCRIBE" na następujący adres e-mail: newsletter@schrack-seconet.com. Następnie niezwłocznie usuniemy Państwa dane w związku z wysyłką newslettera.

Korzystanie z linków zewnętrznych
Nasze strony internetowe mogą zawierać linki do obcych stron internetowych - nie powiązanych z nami - osób trzecich, które z kolei korzystają z plików cookie. W szczególności oferujemy również linki do serwisów społecznościowych (np. YouTube). Po kliknięciu na link nie mamy już żadnego wpływu na zbieranie, zapisywanie i przetwarzanie danych przekazywanych bezpośrednio osobom trzecim przez kliknięcie na link, ponieważ zachowanie osób trzecich jest oczywiście poza naszą kontrolą. Nie ponosimy odpowiedzialności za przetwarzanie tych danych przez osoby trzecie. Prosimy o zapoznanie się w informacjach o ochronie danych osobowych danego podmiotu trzeciego z celem cel i zakresem zbierania danych, ich dalszego przetwarzania i wykorzystywania, jak również o możliwości ustawienia ochrony prywatności (np. YouTube): https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/).

4. W jakim celu zbieramy i przetwarzamy Państwa dane?

Dane logowania (dane dostępowe) zbierane podczas korzystania z naszej strony internetowej są przetwarzane wyłącznie w celu oceny statystycznej funkcjonowania strony (działanie, bezpieczeństwo, optymalizacja) z uwagi na nasz przeważający uzasadniony interes.

Podane przez Państwa dane kontaktowe lub wnioski będą przez nas przetwarzane w celu odpowiedzi na to zapytanie oraz w przypadku pytań uzupełniających.

Dalsze przetwarzanie Państwa danych osobowych będzie miało miejsce wyłącznie za Państwa zgodą.

5. Czy Państwa dane będą przekazywane osobom trzecim?

Do niektórych funkcji naszej strony internetowej korzystamy z podmiotów przetwarzających, z którymi zawarliśmy odpowiednie umowy zgodnie z art. 28 RODO. W niektórych przypadkach prawo może wymagać od nas ujawnienia informacji urzędom państwowym lub sądowi. Poza tym nie przekazujemy żadnych danych osobom trzecim, chyba że wyrazili Państwo na to wyraźną zgodę.

6. Na ile bezpieczne są u nas Państwa dane?

Dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić bezpieczeństwo Państwa wizyty na naszej stronie internetowej. Bezpieczeństwo naszych systemów informatycznych jest zatem na najwyższym poziomie. Aby zagwarantować, że jest to naprawdę strona Schrack Seconet AG, używamy algorytmu szyfrującego do wywołania strony.

7. Zmiany w polityce prywatności

Zmiany w niniejszej polityce prywatności mogą być od czasu do czasu konieczne, na przykład ze względu na dalszy rozwój naszej strony internetowej lub zmiany prawne. Dlatego też zastrzegamy sobie prawo do zmiany polityki prywatności w dowolnym momencie. W związku z tym zalecamy regularne czytanie niniejszego oświadczenia o ochronie danych osobowych.

8. Jakie mają Państwo prawa jako osoba, której dane dotyczą?

Zasadniczo przysługuje Państwu prawo do informacji, korekty, usunięcia, ograniczenia, przenoszenia danych, odwołania i sprzeciwu. Aby zapobiec nadużyciom, zastrzegamy sobie prawo do udzielania odpowiedzi w sprawach osobistych tylko w formie pisemnej i, jeśli to konieczne, do żądania dowodu tożsamości (kopia paszportu lub dowodu osobistego) danej osoby.

Jeśli udzielili nam Państwo zgody na wykorzystanie Państwa danych (np. poprzez formularz kontaktowy, formularz newsletter lub formularz zgłoszeniowy), mogą Państwo w każdej chwili odwołać tę zgodę. Prowadzi to do usunięcia Państwa danych, chyba że istnieją ku temu przesłanki prawne. W tym przypadku zablokujemy Państwa dane w taki sposób, że będą one mogły być wykorzystane tylko do celów niezbędnych z punktu widzenia prawa.

Jeśli uważają Państwo, że przetwarzanie ich danych narusza prawo o ochronie danych osobowych lub w inny sposób naruszono ich prawa do ochrony danych, można złożyć skargę do organu nadzorczego. W Austrii jest to organ ochrony danych.

Możesz skontaktować się znami pod następującymi adresem:
Schrack Seconet AG
Eibesbrunnergasse 18
1120 Wien
Numer telefonu: +43 50 857
Adres e-mail: office@schrack-seconet.com

Możesz skontaktować się z naszym biurem koordynacji ochrony danych osobowych pod adresem
Schrack Seconet AG
zH Data Protection Coordination Office
Eibesbrunnergasse 18
1120 Wien
Numer telefonu: +43 50 857
Adres e-mail: datenschutz@schrack-seconet.com

Zrzeczenie się odpowiedzialności

Wyłączenie odpowiedzialności Schrack Seconet AG za korzystanie z platformy internetowej prowadzonej przez Schrack Seconet AG pod adresem internetowym www.schrack-seconet.com i związanych z nią usług:

1. Treść oferty online

Schrack Seconet AG nie ponosi odpowiedzialności za aktualność, poprawność, kompletność i jakość udostępnianych informacji. Roszczenia wobec Schrack Seconet AG z tytułu odpowiedzialności cywilnej za szkody materialne lub niematerialne powstałe w wyniku wykorzystania lub niewykorzystania udostępnionych informacji lub w wyniku wykorzystania błędnych lub niekompletnych informacji są zasadniczo wykluczone, chyba że istnieją dowody na umyślne lub rażące zaniedbanie ze strony Schrack Seconet AG. Wszystkie oferty mogą ulec zmianie i nie są wiążące. Schrack Seconet AG zastrzega sobie wyraźnie prawo do zmiany, uzupełnienia lub usunięcia części stron lub całej oferty bez osobnego powiadomienia lub do zaprzestania publikacji tymczasowo lub na stałe.

2. Odnośniki i linki

Schrack Seconet AG nie ponosi odpowiedzialności za treści, do których prowadzą linki lub do których odsyłacze znajdują się na jego stronach - chyba, że Schrack Seconet AG posiada pełną wiedzę na temat nielegalnych treści i byłby w stanie zapobiec przeglądaniu tych stron przez odwiedzających jego stronę. Schrack Seconet AG oświadcza niniejszym wyraźnie, że w momencie tworzenia linków nie stwierdzono żadnych nielegalnych treści na stronach, do których prowadzą te linki. Schrack Seconet AG nie ma żadnego wpływu na obecny i przyszły kształt, treść lub autorstwo stron, do których prowadzą linki. Dlatego niniejszym wyraźnie dystansuje się od wszelkich treści wszystkich stron, do których prowadzą linki, które zostały zmienione po umieszczeniu linku. Oświadczenie to dotyczy wszystkich linków i odnośników umieszczonych na własnej stronie internetowej, jak również zewnętrznych wpisów w założonych przez Schrack Seconet AG księgach gości, forach dyskusyjnych i listach mailingowych. Za nielegalne, błędne lub niekompletne treści, a w szczególności za szkody powstałe w wyniku wykorzystania lub niewykorzystania takich informacji, odpowiada wyłącznie oferent strony, do której się odwołuje, a nie osoba, która jedynie odwołuje się do danej publikacji poprzez linki.

3. Prawo autorskie i prawo znaków towarowych

Schrack Seconet AG stara się przestrzegać praw autorskich do grafik, dokumentów dźwiękowych, fragmentów filmów i tekstów wykorzystywanych we wszystkich publikacjach, korzystać z grafik, dokumentów dźwiękowych,fragmentów filmów i tekstów, które sama stworzyła lub korzystać z grafik, dokumentów dźwiękowych, fragmentów filmów i tekstów, które są własnością publiczną. Wszystkie wymienione w ofercie internetowej i ewentualnie chronione przez osoby trzecie marki i znaki towarowe podlegają bez ograniczeń postanowieniom obowiązującego prawa o znakach towarowych oraz prawom własności poszczególnych zarejestrowanych właścicieli. Sama wzmianka o znaku towarowym nie oznacza, że nie jest on chroniony przez prawa osób trzecich! Prawa autorskie do opublikowanych obiektów stworzonych przez Schrack Seconet AG pozostają wyłącznie w posiadaniu Schrack Seconet AG. Powielanie lub wykorzystywanie obiektów takich jak schematy, dźwięki lub teksty w innych publikacjach elektronicznych lub drukowanych bez zgody Schrack Seconet AG jest niedozwolone.

4. Skuteczność prawna niniejszego wyłączenia odpowiedzialności

Niniejsze wyłączenie odpowiedzialności należy traktować jako część oferty internetowej, z której zostali Państwo przekierowani. Jeżeli części lub poszczególne warunki niniejszego oświadczenia nie są zgodne z prawem lub poprawne, treść lub ważność pozostałych części pozostaje bez wpływu na ten fakt.

Możesz skontaktować się znami pod następującymi adresem:
Schrack Seconet AG
Eibesbrunnergasse 18
1120 Wien
Numer telefonu: +43 50 857
Adres e-mail: office@schrack-seconet.com

Możesz skontaktować się z naszym biurem koordynacji ochrony danych osobowych pod adresem
Schrack Seconet AG
zH Data Protection Coordination Office
Eibesbrunnergasse 18
1120 Wien
Numer telefonu: +43 50 857
Adres e-mail: datenschutz@schrack-seconet.com

PL