PODSUMOWANIE - II MIĘDZYNARODOWY ZLOT MOTOCYKLOWY BRANŻY SYSTEMÓW BEZPIECZEŃSTWA

W dniach 02– 03 września br., na terenie Hotelu Sielanka nad Pilicą w Warce, odbył się II MIĘDZYNARODOWY ZLOT MOTOCYKLOWY BRANŻY SYSTEMÓW BEZPIECZEŃSTWA – branżowi miłośnicy jednośladów mieli okazję po raz drugi spotkać się z motoryzacją na żywo. W Zlocie wzięło udział ponad 130 osób, które zaprezentowały łącznie ponad 80 motocykli.

Uczestnikami spotkania byli przede wszystkim fani jednośladów, będący jednocześnie specjalistami w obszarze szeroko rozumianego bezpieczeństwa - pracownicy instytucji i firm związanych z bezpieczeństwem pożarowym, ochrony osób i mienia, reprezentanci policji, jednostek wojskowych, ale także związanych z branżą generalnych wykonawców, inwestorów, instalatorów, integratorów, rzeczoznawców, projektantów, architektów.

Spotkanie rozpoczęło się około godz. 12:00 w okolicach Warszawy, skąd parada kilkudziesięciu motocykli wspólnie przejechała do docelowego miejsca Zlotu, miejscowości Warka - Hotelu Sielanka**** nad Pilicą.

Po wspólnym, powitalnym posiłku, również paradą, wszyscy uczestnicy Zlotu w asyście Policji, przejechali ulicami miasta Warki.

W godzinach popołudniowych odbyły się pokazy: jazdy wyczynowej na motocyklach, bezpiecznej jazdy w różnych warunkach atmosferycznych oraz konkursy z udziałem uczestników. Obecni na Zlocie fani jednośladów, na specjalnie wyznaczonej trasie, mogli sprawdzić możliwości swoje oraz najnowszych i najbardziej pożądanych modeli marki BMW.

Bardzo ważnym punktem spotkania był kurs pierwszej pomocy w wypadkach drogowych, poprowadzony przez doświadczonych ratowników. Uczestnicy okazję utrwalić swoją wiedzę na temat tego jak zabezpieczyć miejsce zdarzenia, zadbać o własne bezpieczeństwo, ocenić przytomność poszkodowanego, bezpiecznie ściągnąć kask poszkodowanemu czy jak poprowadzić resuscytację krążeniowo - naczyniową.

Wieczór uświetnił występ zespołu DrogaNaOstrołękę. Wszyscy wspólnie stworzyli fantastyczny klimat imprezy pod znakiem pasji, wolności, wzajemnego szacunku i poczucia wspólnego celu, jakim jest promowanie idei i zasad bezpieczeństwa.

Organizatorzy – Schrack Seconet Polska Sp. z o. o. - SERDECZNIE DZIĘKUJĄ wszystkim, którzy zechcieli wziąć udział w tym wyjątkowym, tradycyjnym już spotkaniu, przejechać (niekiedy) setki kilometrów by podzielić się z innymi doświadczeniami z dotychczasowych, motocyklowych przygód. Serdeczne podziękowania kierowane są również do firm: BMW Inchcape Motor, za umożliwienie jazd testowych i niezapomniane wrażenia, Konsalnet Ochrona Sp. z o. o. za wsparcie i ochronę podczas obydwu dni Zlotu, MotoPomocni za wskazówki bezpiecznej jazdy i pierwszej pomocy w sytuacjach kryzysowych oraz magazynowi Świat Motocykli za objęcie wydarzenia Patronatem Medialnym.

Doskonała atmosfera imprezy oraz entuzjastyczne opinie o jej przesłaniu i organizacji pozwalają Organizatorom po raz kolejny zaprosić wszystkich zainteresowanych na III Międzynarodowy Zlot Motocyklowy Branży Systemów Bezpieczeństwa.

Termin zostanie ogłoszony na początku roku 2017.