Rekordowa liczba przeszkolonych specjalistów – podsumowanie pierwszych 6 miesięcy 2015 r.

Rekordowa liczba przeszkolonych specjalistów –
podsumowanie pierwszych 6 miesięcy 2015 r.

Schrack Seconet Polska Sp. o. o. od początku swojej działalności na rynku polskim kładzie nacisk na edukację i rozwój kompetencji w zakresie projektowania, instalacji, programowania i konserwacji systemów sygnalizacji pożarowej certyfikowanych przez siebie specjalistów. Pierwsze półrocze 2015 r. było pod tym względem niezwykle aktywne – w ponad 30 szkoleniach zorganizowanych przez producenta na terenie kraju udział wzięło 519 uczestników.

Każdego roku Schrack Seconet Polska organizuje liczne szkolenia z zakresu systemów sygnalizacji pożarowej oraz systemów przyzywowych i komunikacji. Dotychczas, ze względów praktycznych, odbywały się one w siedzibie głównej producenta - w interaktywnej, multimedialnej sali demo wyposażonej w systemy wykrywania, sygnalizacji pożarowej oraz sterowania i zarządzania urządzeniami przeciwpożarowymi. Rozwiązania te są aktywnie wykorzystywane przez uczestników podczas zajęć z uwagi na praktyczne aspekty współdziałania systemów bezpieczeństwa pożarowego w obiekcie. Ze względów logistycznych, organizatorzy postanowili w tym roku wyjść naprzeciw oczekiwaniom uczestników, zwłaszcza z regionów najbardziej oddalonych od Warszawy i umożliwić im udział
w szkoleniu w pobliżu miejsca zamieszkania.

Łącznie, od stycznia do czerwca 2015 r., zostało przeprowadzonych 16 szkoleń projektowych w 8 miastach: Bydgoszczy, Gdańsku, Krakowie, Łodzi, Poznaniu, Rzeszowie, Warszawie oraz Wrocławiu, w których udział wzięło ok. 350 uczestników! W zestawieniu ze szkoleniami z innych zakresów, jest to ponad 30 szkoleń i 519 uczestników.

Organizatorzy nie poprzestają jednak na powyższych – w planach na wrzesień znalazły się 2 dodatkowe szkolenia projektowe: w regionie zachodniopomorskim (Szczecin) oraz lubelskim (Lublin), o których będą informować niebawem. W dniach 6-7.10.20.15 odbędzie się IV edycja Ogólnopolskich Dni Zintegrowanych Systemów Bezpieczeństwa Pożarowego Schrack Seconet i Partnerzy, a w listopadzie - w Warszawie - odbędzie się jedno, kilkudziesięcioosobowe szkolenie projektowe zakończone pokazem zadziałania systemów bezpieczeństwa podczas pożaru w obiekcie.

Szczegóły dotyczące zakresu oraz terminów szkoleń organizowanych przez Schrack Seconet Polska oraz narzędzia i inne pomoce służące projektowaniu są na bieżąco zamieszczane na stronie www.schrack-seconet.pl w Strefie Projektanta (logowanie Projektant).

Marta Nowak - Dyrektor Marketingu