Ogólnopolskie Dni Zintegrowanych Systemów Bezpieczeństwa Pożarowego – Schrack Seconet i Partnerzy.

W dniach 01 - 02 października 2014 w Hotelu Windsor w Jachrance odbędzie się kolejna, III edycja Ogólnopolskich Dni Zintegrowanych Systemów Bezpieczeństwa Pożarowego Schrack Seconet i Partnerzy. Zgodnie z regułą przyjętą przez organizatorów w latach poprzednich spotkanie będzie miało charakter przede wszystkim szkoleniowy. W ciągu dwóch dni specjalistycznych, merytorycznych wykładów połączonych z praktycznymi warsztatami, uczestnicy będą mieli okazję poszerzyć swoją wiedzę z zakresu zaawansowanych systemów bezpieczeństwa.

Wzorem lat poprzednich słuchacze będą mogli, nie tylko w głębszy i pełniejszy sposób zapoznać się ze specyfiką systemów bezpieczeństwa w kontekście ochrony przeciwpożarowej, ale także będą mieli możliwość w sposób praktyczny przekonać się, jak systemy te funkcjonują we wzajemnej interakcji. Organizatorzy przedstawią przykłady współpracy systemów bezpieczeństwa z układami mechaniki i automatyki budynku.

Najważniejszym punktem imprezy będzie prezentacja „na żywo” procedury zadziałania wszystkich, zintegrowanych systemów bezpieczeństwa podczas pożaru.

Podczas dwóch dni merytorycznych spotkań z najlepszymi ekspertami
w branży słuchacze zapoznają się z najnowszymi wytycznymi, dotyczącymi projektowania m.in. systemów: SSP, DSO, BMS, SMS, CCTV, SKD, SUG, sterowania wentylacją, oddymianiem i wydzieleniami pożarowymi, a także sieci strukturalnych. Zostaną poruszone m.in. takie zagadnienia jak:

• certyfikowane sterowanie, zasilanie i napędy urządzeń automatyki pożarowej,
  • certyfikowane sterowanie i zarządzanie systemami bezpieczeństwa,
  • wizualizacja, wsparcie systemów video i CCTV,
  • sposoby eliminacji błędów obsługi systemów,
  • systemy sterowania i układy zasilania zapewniające ciągłość działania krytycznych procesów i systemów (funkcje bezpieczeństwa fail-safe, nadmiarowość i inne),
  • rozwiązania specjalne detekcji pożaru (detekcja tlenia, detekcja liniowa, detekcja płomienia),
  • gaszenie wielostrefowe, rola rezerwy w SUG i dogaszanie,
  • zintegrowane systemy SAP i SUG,
  • SUG wysokociśnieniowej mgły wodnej,
  • instalacje tryskaczowe i monitoring,
  • instalacje elektryczne a systemy BMS,
  • zaawansowane sterowanie wentylacją pożarową.

Swoje referaty wygłoszą wybitni reprezentanci branży zabezpieczeń m.in.: przedstawiciele instytucji badawczych, najlepszych, specjalistycznych uczelni technicznych oraz niezależni specjaliści, zajmujący się problematyką systemów bezpieczeństwa.

Do współorganizacji jedynego w branży zabezpieczeń szkolenia na tak dużą skalę zostali zaproszeni producenci innych systemów: BELIMO Siłowniki S.A. – lider w produkcji napędów klap pożarowych oraz siłowników i zaworów przeznaczonych do instalacji HVAC; CERBEX Sp. z o. o.- firma oferująca pełną gamę usług  branży systemów ochrony przeciwpożarowej i zabezpieczenia mienia od fazy produkcji, projektowania po wykonawstwo, serwis i konserwację urządzeń sygnalizacji pożarowej, gaśniczych, instalacji teletechnicznych w budynkach zabytkowych, użyteczności publicznej oraz zakładach przemysłowych; DEKK Fire Solutions Sp. z o. o. – firma, której głównym profilem działalności jest projektowanie, dostawy, montaż oraz serwis stałych urządzeń gaśniczych gazowych, stałych urządzeń gaśniczych wodnych, systemów sygnalizacji pożarowej wraz z systemami wczesnej detekcji, dźwiękowych systemów ostrzegawczych (DSO), systemów oddymiających; INSTAC Sp. z o. o. - nowoczesna firma specjalizująca się w instalacjach tryskaczowych, systemach wysokociśnieniowej mgły wodnej HI-FOG® oraz w prefabrykacji rurociągów oferująca swoim klientom kompleksowe wykonanie instalacji; Sony Europe Limited (Sp. z o. o.) - producent innowacyjnego sprzętu audio, video, telekomunikacyjnego i informatycznego; TOA Electronics Europe GmbH Sp. z o. o. - światowy lider na rynku systemów nagłośnieniowych, komunikacyjnych
i bezpieczeństwa, oferuje niezwykle bogatą ofertę produktów z zakresu: dźwiękowych systemów ostrzegawczych (DSO), systemów profesjonalnego nagłośnienia, inteligentnych systemów Public Address (PA), systemów interkomowych, konferencyjnych a także bezprzewodowych systemów mikrofonowych marki Trantec. Zarówno w sesji wykładów, jak i warsztatowej, udział wezmą także przedstawiciele nowopowstałego Instytutu Bezpieczeństwa Pożarowego NODEX. Przedstawiciele tego niezależnego ośrodka doradców i ekspertów, skupiającego najbardziej doświadczonych i znanych specjalistów w zakresie wytycznych projektowania i stosowania systemów bezpieczeństwa pożarowego w kraju, prowadzić będą niezwykle ciekawe zajęcia teoretyczno-praktyczne.

Udział w dwudniowych warsztatach zostanie potwierdzony wspólnym certyfikatem, wystawionym przez Schrack Seconet Polska oraz wszystkich Partnerów spotkania. Otrzymanie dokumentu z kompletem podpisów wszystkich producentów uzależnione będzie od udziału uczestnika w poszczególnych sesjach szkolenia.

Na szczególną uwagę zasługuje fakt, że organizatorzy dokładają wszelkich starań, aby merytoryka i edukacyjny charakter spotkania były sprawą nadrzędną. W części referatów, które wprowadzą uczestników w najnowsze zmiany
i wytyczne, dotyczące inteligentnych zabezpieczeń obiektów, nie będą poruszane sprawy marketingowe poszczególnych firm – współorganizatorów szkolenia.

Schrack Seconet Polska Sp. z o. o. informuje, ze szczegółowy plan spotkania (tematyka w sesji wykładowej) oraz panele warsztatowe poszczególnych firm
w drugiej części dnia, zostaną opublikowane na początku września br.

PARTNERZY SCHRACK SECONET POLSKA:

PATRONI MEDIALNI:

Marta Nowak – Marketing Manager