Targi SECUREX 2014 - Galeria Sztuki Współczesnej Modern Art by Schrack Seconet.

W dniach 08 - 11 kwietnia br. w Poznaniu odbyła się kolejna, jubileuszowa edycja Międzynarodowych Targów Zabezpieczeń SECUREX 2014. Firma Schrack Seconet Polska w znaczący sposób zaznaczyła swoją obecność podczas tegorocznych targów. Wyjątkowa forma prezentacji najnowszych rozwiązań z dziedziny zabezpieczeń zaowocowała nagrodami i bardzo dobrą frekwencją.

W czasie trwania targów stoisko firmy odwiedziło prawie 1 300 gości z Polski
i zagranicy: inwestorów, projektantów i specjalistów z branży. Firma zaprosiła tym razem do odwiedzenia swojej Galerii Sztuki Współczesnej stworzonej w ramach programu: Modern Art by Schrack Seconet.  Niekonwencjonalna forma zabudowy powierzchni wystawienniczej, a tym samym wyjątkowy sposób prezentacji produktów (urządzenia producenta, jako dzieła sztuki wykonane w kilku technikach) zostały nagrodzone Medalem ACANTHUS AUREUS za uczestnictwo w targach ze stoiskiem najbardziej sprzyjającym realizacji strategii marketingowej.

Schrack Seconet Polska poprzez tę wystawę i organizację konkursu: Bezpieczeństwo jest sztuką (ogłoszonego pod koniec 2013 roku) oddaje hołd sztuce zabezpieczeń, uczestnikom rynku oraz wszystkim twórcom systemów bezpieczeństwa.

Jednym z eksponatów zaprezentowanym w dwóch wersjach: artystycznej, wykonanej w technice decoupage oraz w oryginale, był system zasysający AirSCREEN ASD 535 w wersji dla mroźni. Kapituła nagrodziła produkt Złotym Medalem MTP SECUREX 2014 za innowacyjność, najwyższy poziom bezpieczeństwa, niezawodność, a przede wszystkim unikalność na rynku dostępnych systemów bezpieczeństwa.

Wśród prezentowanych dzieł sztuki znalazły się m.in. Dziewczyna z czujką – dyskretny obiekt pożądania (malarstwo) autorstwa Sylwii Pawełkowicz, laureatki
I nagrody w konkursie Bezpieczeństwo jest sztuką; prace wykonane podczas warsztatów artystycznych (w siedmiu różnych technikach) tegorocznego Spotkania Autoryzowanych Partnerów Wiodących Schrack Seconet
w Polsce oraz pomysły członków zespołu firmy.

Na szczególną uwagę zasługuje m.in. sama bryła stoiska - element ten jest jednym z głównych wątków Galerii Sztuki, starannie przemyślanym i zaplanowanym przez zespół Schrack Seconet. Pierwowzorem bryły stoiska jest biblijne, rajskie drzewo, którego owoce darzyły nieśmiertelnością. Owocami tymi są elementy systemu wykrywania pożaru, symbolizujące najwyższy poziom ochrony ludzkiego życia. Pień drzewa wykorzystano do przedstawienia innych prac artystycznych, a każda z nich niesie podobne przesłanie: zapewnienie bezpieczeństwa jest sztuką,
a każde z wkomponowanych urządzeń, to sztuka sama w sobie.

Prawdziwym symbolem i wyrazem całego ducha organizacji Schrack Seconet
w Polsce był zaprezentowany Budynek w Bezpiecznych rękach - makieta budynku biurowego, która powstała przy udziale wszystkich uczestników tegorocznego spotkania najlepszych Autoryzowanych Partnerów Schrack Seconet. Razem z przedstawicielami firm, z którymi producent współpracuje od wielu lat,
z którymi zapewnia bezpieczeństwo milionom ludzi i tysiącom budynków w Polsce, odciśnięto na elewacji dłonie. W ten sposób został przekazany światu komunikat, że rzetelna współpraca, zaangażowanie, a przede wszystkim wysoka jakość współpracy i uczciwość biznesowa są podstawą sukcesu, gwarantując tym samym najwyższy poziom bezpieczeństwa dla naszych klientów, użytkowników systemów bezpieczeństwa.

Budynek w bezpiecznych rękach jest jednocześnie przesłaniem dla wszystkich obecnych i przyszłych użytkowników systemów Schrack Seconet: Powierzając Wasz obiekt nam i naszym Partnerom, oddajecie go Państwo w bezpieczne ręce.

Schrack Seconet Polska składa serdeczne podziękowania wszystkim swoim klientom i sympatykom, którzy podczas tegorocznych Targów Zabezpieczeń SECUREX 2014 odwiedzili Galerię Sztuki współczesnej Modern Art by Schrack Seconet

Osoba do kontaktu:

Marta Nowak – Kierownik ds. Marketingu